miercuri, 26 ianuarie 2011

Vulnerabilitatile S.U.A

In ciuda faptului ca, astazi, Statele Unite detin cele mai avansate tehnologii si controleaza schimburile economice din intreaga lume, prin finante si banci, analistii sunt de parere ca urmatoarea epoca se arata relativ contondenta pentru locuitorii Americii de nord. Puterea planetara a S.U.A se datoreaza, in principal Doctrinei Monroe, care a facut ca nici un razboi in care sunt implicati americani sa se deruleze pe propriul teritoriu, insa atatcurile teroriste, au demonstrat ca nici macar americanii nu sunt invulnerabili, si ca populatia poate fi oricand, victima coletarala.
Din cauza politicii externe, foarte ofensive si nu de putine ori cinica, America mandatelor lui George W. Bush jr. si-a pierdut controlul afectiv riscand in cele din urma, sa intre intr-o co-abitare ostila cu tarile vecine, asemeni Israelului, inconjurat de state dusmanoase. Deja, popoarele central si sud-americane se revendica a fi o singura entitate numita il pueblo anti-americano! Datorita constitutiei care permite o libertate de asociere religioasa si care garanteaza republica democratica, S.U.A a stopat tendinta expansionista a Bisericii Catolice pe teritoriul ei, amenintand prin ofensiva economica si tarile sud-americane, masiv catolice. Intr-un interviu acordat presei americane, Fidel Castro a spus: "Daca eu nu as fi rezistat atata timp aici, tot continentul nostru ar fi vorbit engleza!". Sa nu uitam ca engleza este limba protestantilor, iar spaniola, ramane limba catolicilor!
Vulnerabilitatile S.U.A se vor face evidente, in urmatorii ani,tocmai pe propriile teritorii, unde nucleele de fundamentalism islamic, interesele sioniste si intrigile iezuite se vor amesteca intr-o formula, exploziva, in cele din urma. Modul de viata american, pragmatismul si gandirea pozitiva, pot fi zdruncinate de catastrofe si calamitati naturale, de acte teroriste violente, de criza finanaciara etc. Insecuritatea tempereaza pana si cele mai dinamice fiinte, iar Statele Unite se confrunta, deja cu acest sentiment, chiar din zorii noului mileniu!